Aller au contenu

Snel afvallen met citroen, gember en chiazaadjes

  Wanneer u wilt afvallen, is voeding de belangrijkste factor om rekening mee te houden. Maar als we het over voeding hebben, denken we bijna uitsluitend aan vaste stoffen… Maar vergeet niet dat vloeistoffen ook heel belangrijk zijn. We herinneren u eraan dat uw lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat…

  De doeltreffendheid van dit drankje om u te helpen afvallen ligt in zijn ingrediënten.
  Deze ingrediënten bevorderen de afvoer van gifstoffen, versnellen de stofwisseling en bestrijden het vasthouden van water. Vergeet niet dat effectief gewichtsverlies een evenwichtige voeding vereist en, indien mogelijk, dagelijkse lichaamsbeweging. Ook al is het moeilijk voor u, dwing uzelf om bijvoorbeeld 30 minuten te wandelen. Dit is het minimum voor een goede werking…

  Waarom gember, citroen en chia?
  Gember

  Mensen met een trage stofwisseling komen gemakkelijker aan. Zelfs als ze sporten en goede leefgewoonten aannemen, hebben ze een duwtje in de rug nodig om af te vallen. En dat is waar gember om de hoek komt kijken.
  Deze specerij is een van de voedingsmiddelen die het metabolisme kunnen versnellen, een essentiële factor om meer calorieën te verbranden. Het heeft ook de verdienste dat het de bloedsuikerspiegel reguleert en de eetlust op natuurlijke wijze onder controle houdt.
  Citroen

  Citroen is een van de belangrijkste afslankproducten. Het is namelijk een vrucht met ongelooflijke zuiverende, alkaliserende en antioxiderende eigenschappen. Daarom mag het in geen enkel dieet ontbreken.
  Wanneer je wilt afvallen, helpen citroenen je om vet beter te verteren en af te voeren, bestrijden ze het vasthouden van vocht en geven ze je een verzadigd gevoel dat voorkomt dat je tussen de maaltijden door gaat pikken of snacken.
  De hele citroen kan worden gebruikt, zowel het vruchtvlees als de schil. Het is daarom raadzaam om biologisch geteelde citroenen te kopen. Zo ben je zeker van hun kwaliteit: geen pesticiden, wassen of andere chemicaliën.
  Chia zaden

  Chia zaden zijn een ideaal supplement voor gezond gewichtsverlies en voor het reguleren van de darmfunctie, of we nu last hebben van constipatie of onze dikke darm schoon willen houden.
  Deze kleine zaadjes helpen ons om buikzwellingen te verminderen door de darmtransit te stimuleren. Bovendien hebben ze vele andere heilzame eigenschappen, dankzij hun antioxiderende werking en hun gehalte aan eiwitten en vezels.
  Om deze effecten in ons lichaam te laten optreden, moeten we ze altijd enkele uren weken in water alvorens ze te consumeren.
  Hoe bereid je deze geweldige afslankdrank?
  Ingrediënten

  1 stuk geraspte verse gember. Een lepel gemberpoeder volstaat ook!
  1 citroen (indien mogelijk biologisch)
  1 lepel chiazaadjes
  2 glazen water (ongeveer 400 ml)
  Stevia om te zoeten (optioneel)
  Bereiding

  Week de dag ervoor de chiazaadjes in de twee glazen water. Pers de volgende ochtend het sap uit de citroen en meng het met de chiazaadjes, het water en de gember. Het mengsel moet min of meer homogeen zijn. Om de heilzame werking van dit drankje te versterken, kunt u een beetje citroenschil toevoegen. Zoet het vervolgens met stevia, als je dat wilt. Niet zeven!